DEEE sunt fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere din lume. La nivel mondial, vom ajunge la 74.7 milioane de tone până în 2030, adică cât 7390 de Turnuri Eiffel, potrivit calculului făcut de Ecotic.
România are de îndeplinit, o țintă de 65% reciclare a deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), dar atingerea acestui obiectiv este îngreunată de disfuncționalitățile din piață și de particularitățile României.
Piața DEEE așteaptă mai multe reglementări pentru activitățile de pregătire pentru reutilizare, licențierea OTR-urilor, de asemenea, OUG 5/2015, care a trecut printr-un proces lung de dezbatere publică și s-a blocat în Parlament.
Țintele majorate sunt obligatorii prin Directiva 2012/19/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 iulie 2012 privind DEEE.
Care sunt principalii pași care trebuie parcurși astfel încât să ajungem la un transport nepoluant în mediul urban și cum pot ajunge factorii decizionali să elaboreze strategii coerente pe termen mediu și lung. Măsuri și strategii pentru încurajarea transportului public, transportului alternativ și transpotului cu mașini electrice. Îmbunătățirea infrastructurii și schimbarea percepțiilor.
Cum accesăm banii europeni și ce finanțări private sunt disponibile. Cum folosim aceste finanțări pentru a realiza o infrastructură de calitate. De la strategia natională la cea regională, metropolitană și urbană.
Vicepreședinte AFM
Director Executiv Coaliția PRO DEEE
Manager Proiecte Speciale, Darcom
Ministrul mediului, apelor și pădurilor
Director Marketing, ENVIRON
Public Affairs Manager, RECOLAMP
parteneri
parteneri media
© 2007 – 2024 CGR – Conferințele Green Report. | Toate drepturile rezervate | Designed by Bell Studio