Eat smart & local. Cum facem sustenabilitatea în agricultură profitabilă?

DATA: 06 November
ORA: 10:00

Share

Despre conferință

Lanțurile scurte de aprovizionare și reducerea risipei alimentare sunt esențiale pentru un sistem alimentar sustenabil. Totodata sustenabilitatea trebuie înțeleasă de către producători din perspectiva rentabilității. Conferința va analiza soluțiile pentru creșterea consumului de produse locale și reducerea pierderilor de alimente, precum și modele de creștere a rentabilității producției prin atingerea obiectivelor de sustenabilitate de mediu.

Evenimentul va aduce împreună lideri din agricultură, retail, HoReCa, industrie, tehnologie, cercetare și autorități publice - pentru a transforma sustenabilitatea alimentară într-un motor real de creștere și inovație.

Ediția Eat Smart 2025 va aborda teme esențiale pentru industrie:

  • Lanțurile scurte de aprovizionare – tot mai importante pentru susținerea producătorilor locali, reducerea costurilor logistice și a amprentei de carbon.
  • Limitarea pesticidelor și tranziția către agricultură regenerativă – o prioritate europeană cu potențial uriaș de inovare.
  • Adaptarea la schimbările climatice – fermierii și companiile au nevoie de acces la subvenții, soluții de irigații inteligente, tehnologii digitale și know-how.
  • Tehnologia – de la senzori și inteligență artificială la blockchain pentru trasabilitate și management sustenabil al resurselor.
  • Combaterea risipei alimentare – aproape 10% din alimentele produse în UE ajung la gunoi; noile reglementări impun obiective clare de reducere până în 2030.

Toate aceste direcții sunt aliniate strategiilor europene „De la fermă la furculiță” și Pactul Verde European, dar și priorităților României privind siguranța alimentară și economia circulară.

SPEAKERIi conferinței

Viorel Morărescu

MADR - Director Direcța Politici în Sectorul Vegetal și Ambasador al Agriculturii Ecologice din România

Alina Crețu

Director Executiv, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România

Dorin Cojocaru

Președinte, APRIL - Asociația Patronală Română din Industria Laptelui

Iuliana Tiba

Director, Environmental Social and Positive Impact Financing, BRD Groupe Societe Generale

Cristian Gherghiceanu

Președinte Executiv, Fundația ADEPT Transilvania

Elena Dinu

Director Dezvoltare și Advocacy Banca pentru Alimente

Înscrie-te!

DATA: 06 November
ORA: 10:00

Share

parteneri

parteneri media