Implementarea Directivei de Raportare privind Sustenabilitatea Corporativă (CSRD) a adus numeroase schimbări semnificative în peisajul afacerilor. Companiile s-au confruntat cu o serie de provocări și au învățat lecții valoroase în procesul de colectare a datelor și de implementare a standardelor CSRD. Green Report a explorat prevederile CSDR într-o conferință care s-a dovedit un real succes pentru mediul de business și un sprijin apreciat de participanți. La un an distanță, vom explora aspectele-cheie ale directivei și vom arunca o privire asupra modului în care companiile s-au adaptat pentru implementarea acestei noi legislații.
Conferința își propune să ofere o perspectivă asupra principalelor evoluții care afectează strategia de sustenabilitate și ESG (Environmental, social, and corporate governance) a companiilor și să prezinte concluziile la care au ajuns experții după evaluarea noilor reglementări. Experții din domeniul sustenabilității vor expune propriile concluzii privind modul în care implementarea Directivei privind Raportarea Sustenabilității Corporative (CSRD) și a Standardelor Europene de Raportare a Sustenabilității (ESRS) vor influența afacerile din România. De asemenea, nu vor lipsi exemplele de bună practică și o perspectivă asupra modalității în care marile companii se pregătesc de implementarea CSRD.
Implementarea CSRD a adus o schimbare semnificativă în modul în care companiile abordează raportarea de sustenabilitate.
La un an de la implementarea CSRD, există multe probleme rămase nerezolvate. Una dintre acestea este asigurarea unui dialog continuu cu stakeholderii pentru a răspunde la schimbările din piață și pentru a îmbunătăți procesele de raportare. În plus, optimizarea costurilor de colectare și raportare a datelor rămâne o preocupare majoră pentru multe companii.
CSRD a adus cu sine provocări semnificative pentru companii, dar a creat și oportunități de a îmbunătăți transparența și responsabilitatea în raportarea de sustenabilitate. Învățând din experiența implementării, companiile pot să-și îmbunătățească procesele și să răspundă mai eficient cerințelor CSRD în viitor.
Care sunt principalii pași care trebuie parcurși astfel încât să ajungem la un transport nepoluant în mediul urban și cum pot ajunge factorii decizionali să elaboreze strategii coerente pe termen mediu și lung. Măsuri și strategii pentru încurajarea transportului public, transportului alternativ și transpotului cu mașini electrice. Îmbunătățirea infrastructurii și schimbarea percepțiilor.
Cum accesăm banii europeni și ce finanțări private sunt disponibile. Cum folosim aceste finanțări pentru a realiza o infrastructură de calitate. De la strategia natională la cea regională, metropolitană și urbană.
Consilier de Stat pentru Climă, Administrația Prezidențială
Vice-Chair, GRI Due Process Oversight Committee
Secretar general, BRD Groupe Société Générale
Autonom Group, Sustainability Director
Deloitte, Sustainability Manager
Ministerul de Finanțe, Direcția de Legislație și Reglemăntări Contabile
Lidl, CSR Manager
Bergenbier, Corporate Affairs & Communication Manager
Transavia, Director de Comunicare Corporativă și PR
SPONSORI
parteneri
© 2007 – 2024 CGR – Conferințele Green Report. | Toate drepturile rezervate | Designed by Bell Studio